Thank you for taking time out to play the vibes

Jag har fått en påminnelse från biblioteket. Med tanke på att jag i princip läste ut böckerna på plats är det ganska tragiskt att jag ännu inte orkat pallra mig tillbaka för att lämna igen dem. Det är ju inte precis så att mina dagar är fullspäckade med galapremiärer och andra glamorösa tillställningar att närvara vid (hur mycket jag än hävdar det motsatta).

Min kondition har härmed degraderats från soffpotatis till... heltäckningsmatta. En tjock sådan då, som enbart befinner sig i horisontellt läge och är en enda stor dammansamling.

We are crooked linesLukten av gamla böcker och fotoalbum är oslagbar.


Light catches your face

Jag befinner mig mellan två schemaperioder för närvarande och ödslar tid framför datorn i väntan på att nästa ska ta vid. Nya ovanor har i rask takt gjort sig hemmastadda, varav en förskjuten dygnsrytm kan sälla sig till de mindre emotsedda gästerna.

Det är skrämmande egentligen hur förgängligt det här med tid är - jag sluter ögonen en fredag och vaknar upp till en gråmulen tisdag. Att invänta vibrationerna av grannnens enerverande larmsignal innan jag själv försänks i sömn om morgnarna har blivit något av en rutin.

Hur undviker man att virtuella beroenden ta över ens liv?
Kan man föra en normal tillvaro medan alla andra sover?
Och viktigast av allt - kan man utan dåligt samvete skriva en arga lappen när golv och väggar i byggnaden är papperstunna?


Mina kära små skyddslingar

Åh nej, ta inte till de darrande underläpparna och tårögda uppsynerna nu. Det är inte tillfälle för det. Barnavårdsnämnden, säger ni? Socialstyrelsen? Inte behöver vi ta till sådana drastiska åtgärder! Lite försummelse har mig veterligen ingen tagit skada av. Seså, svälj gråten och sluta uppvisa dessa drama queen-tendenser. Mamma är lite upptagen för tillfället - skor att gå in och lyxyachter att inventera.


Home Cooking, Pt. 1

Nämnde jag att jag var och handlade idag...?


The Final


Ibland... ångrar jag att jag inte tog chansen medan den var inom köravstånd. I det långa loppet avgick dock Peace & Love segrande ur striden med Metaltown, och nu får jag vara tillfreds med att lyssna på mina japaner via skräniga högtalare hundratusentals mil bort från dem. Sucks to be me.Too much junkie business

Vet ni vad jag gett upphov till? Ett alldeles fantastiskt videoinlägg. En och en halv minut av himmelriket där jag öppenhjärtigt talar om såväl själslig upplysning som Gilmore Girls-maraton och nudelfrosseri.

Dessvärre kommer ni aldrig någonsin att få tillfälle att bevittna denna gudomliga skapelse eftersom en salig röra av illasinnade mpeg-, wmv- och avi-filer konspirerar mot mig. Så här såg det i alla fall ut:
Möjligtvis kan jag ha använt min beryktade redovisningsröst, men det talar vi tyst om. Begrunda istället vad ni har gått miste om.


Sorgebud

Min mobil är inte död, däremot befinner den sig i ett (förhoppningsvis inte alltför långvarigt) tillstånd av koma. Som en följd av detta har jag tvingats backa några millenium i utvecklingen, och använder mig numera av ett ålderdomligt föremål kallat... Nokia 3410. Det gör ont i själen, men jag uthärdar smärtan.


Hail to whatever you found in the sunlight that surrounds you


Jag saknar att vakna upp i ett överhettat rum till det surrande ljudet av en fläkt på högvarv; tassa barfota längs grusgången till min mosters hus för att sedan dricka rykande het ovaltine och titta på lakorns på flimrig tjock-tv.


Food is my religion

Moder min tog förbarmande över mig och kom över med lite mat att förtära. Har livnärt mig på nudlar i en veckas tid nu, och även om det varit gott så kan det väl knappast ses som en särskilt varierad och näringsrik kost. MAMA's snabbnudlar må vara min räddning under hårdare tider (läs: de dagar jag inte orkar utöva krigsföring i köket) - men jag tackar för den delen inte nej när andra alternativ kommer som en skänk från ovan.
Halleluja.


I mess up everything I get my hands on

 
Jag överväger att klippa håret inom en snar framtid (det har vuxit sig oförskämt långt). Svartare än natten ska det dessutom åter bli. För övrigt hyser jag fortfarande agg mot att le med öppen mun. Skevt leende och en kvardröjande antydan till underbett is hard to work with.

Edit: Jag har förskaffat mig en bula på huvudet till förtjänst av en illa placerad hatthylla. Mitt plågade grin ovan illustrerar smärtan alldeles ypperligt..


-

Jag hade en så märklig dröm i natt; bisarr i all sin vardaglighet. Ja, och däremellan var det en vattenbuffel som rusade ut ur en matvarubutik (men den innehade enbart en biroll i detta drömscenario). Konstigt.


And the droning engine throbs in time with your beating heart

Nu tar jag sikte mot sängen som för ögonblicket ser farligt inbjudande ut. Jobb väntar mig imorgon och jag hade tänkt vara någorlunda utvilad för en gångs skull. Under tiden får ni med nattuggle-tendenser en alldeles fantastisk låt av mig att lyssna på - Deftones cover av The Chauffeur. Originalet av Duran Duran är också grymt bra, för er som undrar.
Out on the tar plains, the glides are moving
All looking for a new place to drive
You sit beside me, so newly charming
Sweating dewdrops glisten freshing your side

And the sun drips down bedding heavy behind
The front of your dress - all shadowy lined
And the droning engine throbs in time
With your beating heart


Gilmore Girls

Jag har fått en alldeles briljant idé, och den går ut på att jag ska plöja igenom alla 153 avsnitt av Gilmore Girls. Det är en av mina absoluta favoritserier från förr, och trots detta har jag inte ens sett de sista säsongerna vilket nu alltså ska åtgärdas.

Första avsnittet skymtar på tv-skärmen och jag blir seriöst gråtmild av nostalgi. Fortsättningsvis lär jag kliva upp okristligt tidigt om morgnarna de dagar jag är ledig, och sedan avverka avsnitt i samma takt som Lorelai och Rory konverserar. Aaah, det här är livet såsom det ska levas.Paris
: Fine, if you guys wanna sit around for an hour after school swapping makeover horror stories, then count me in. Hey, did I ever tell you about the time I plucked outside of my designated brow line? Man, was my face red.
Madline: I've done that, too. Ooh, it's bad.
Louise: She was being sarcastic.
Madline: Well, I wasn't. I looked surprised for a month.


Lookilooki!

En ny header är på plats. Ser ni den inte är det bara att trycka på F5.


"It would be so nice if something made sense for a change"Jag är förväntansfull.


Why aren't you dancing?
Dudes, följ min blogg med bloglovin! Klick klick!


Indefinite leave to remain

Lättnaden över att vara ledig var till en början överväldigande, men jag återfann snabbt fattningen efter att först ha gjort en segerviss rundvandring på parkeringen och förundrat insupit friskluft. Jobb inbringar pengar vilket resulterar i en glad Siri (ekvationen är enkel), men jag tänker för den delen inte bosätta mig i jobblokalerna månaden ut.

Inatt ställs mobilen in på ljudlös, medan öronproppar pluggas in i öronen i syfte att undkomma enerverande grannar och deras förhatliga renoveringar. Oh freedom, you taste so sweet.


We are Godzilla, you are Japan

När ska jag ha ett bildredigeringsprogram i min ägo igen? Vavava? Kan du svara på det, Gustav? Om jag inte kan se presentabel ut i verkligheten borde jag åtminstone få berika le cyberspace med en någorlunda artificiell skönhet. Min antydan till gäddhäng är i behov av att minska sitt omfång. JAG VÄNTAR.Best friend on the payroll

Om 26 timmar är jag en fri kvinna. Åtminstone för ett dygn; sedan är det återigen dags att ikläda sig rollen som vikarierande vårdbiträde. Nedräkningen till en länge emotsedd sovmorgon har inletts, och den som dristar sig till att störa detta ögonblick av sinnesfrid kommer att finna sig garotterad av en mycket vred Siri.


Erase/Rewind

Ett imperium har raserats och med det 2,5 års stolt blogghistoria. Nu tar vi ett djupt andetag, sveper undan spindelväven och återgår till platsen där allt en gång tog sin början.


RSS 2.0