Pop goes the world

Hallå där, kompisar! Jag kan inte förstå hur jag kunnat försumma er så! Vad vi har är något alldeles extra; en symbios utöver det vanliga och långt mer högtstående än de exemplar grundskolans biologiböcker kan uppvisa, och borde vördas därefter.

Jag är det majestätiska trädet som stolt överblickar mitt mossbetäckta rike, medan ni är svamparna som tagit allemansrätten ett steg längre och campar utmed min smäckra stam. Min livssaft ger er styrka! ... vilket vid närmare tanke är helt fel kapitel i läroboken. Haha. Mina små parasiter. Löv you.
Alla asiater utom jag kan göra blåsfisk-minen utan att se maniska ut. WHY?!


Why must I share this air with foolish men?


Jag har börjat finna Sark rätt söt... in a killer rabbit kind of way.
All denna överdosering av Alias tordes ha orsakat kortslutning i hjärnan. Någon annan förklaring kan jag nämligen inte finna till detta prekära läge.
Bwahaha.


Even the flux capacitor can't save us now

Det här med måttlighet; det är något jag aldrig riktigt lärt mig att bemästra. Fattar jag intresse för något ger jag mig hän åt det totalt, och för ett ögonblick får syreupptagningen ta sig ett steg tillbaka och sälla sig till skaran av andrahandsprioriteringar. Lika snabbt som inspirationen frontalkrockar med mig, kan dock minsta distraktion få mig att slänga ifrån mig skisspennorna och tappa intresset för vad jag har för händerna.

Bloggen är märkligt nog ett undantag från denna regel och är det projekt jag klamrat mig fast vid längst. Ibland har vi varit förenade vid höften; vid andra tillfällen har umgänget varit mer sporadiskt. Att detta till synes destruktiva förhållande haft ett livsspann på närmare tre år förbryllar mig, men jag antar att bekräftelsebehovet och narcissismen är alldeles för stort för att jag ska dra mig undan rampljuset helt.

Nu knakar det förvisso en aning i fogarna, vilket grundar sig i att jag på sistone ägnat mig åt lite vänsterprasslande. Alla dessa tv-serier utövar en sällsam lockelse jag inte kan motstå, men för att återanknyta till inledningen: snart tappar jag intresset och ni har min fulla uppmärksamhet igen. Precis som Saurons öga. Mys.


tl;dr: I have a short attention span. Dessutom är monogami inte min grej, så bloggen får anta rollen som den fula bihustrun i mitt harem av interaktiv underhållning.


You got a killer scene there, man

Om man låtit sina fötter gå en plågsam död till mötes genom att tvinga in dem i nya, oingångna skor - får man ut något på livförsäkringen då?


Be quiet and drive (far away)Jag vill förklara krig mot detta väder; detta monokroma väderlag som satt sig i sinnet att förpesta min tillvaro.

"In i dimman" är inte längre synonymt med ett ohälsosamt intag av alkohol. Det är avskedsfrasen man yttrar till sina nära och kära innan man sätter foten utanför porten för att för alltid uppslukas av en kompakt, mjölkvit massa.

Jag tror jag ska återgå till att knarka Alias.


Jag vill köpa en ny resväska, men G. säger nejJag är uppenbarligen vän med fel slags gay.


No love for the turtlenecks

Jag har börjat se Alias, och kan efter första avsnittet bistert konstatera att där råder en ohälsosam fascination för polokragar. Sidney Bristow borde ge detta kvardröjande 90-talsmode en välplacerad spark i skrevet, det är vad jag anser.

Dessutom ertappar jag ständigt mig själv med att omedvetet rynka på pannan närhelst huvudrollsinnehavaren upptar tv-rutan. Inte i en barsk min, utan mer... uppgivet. Lite så där make-love-not-war-and-btw-you-shouldn't-kick-puppies-for-a-living.

Det är något med Jennifer Garners anisktsuttryck. Vinklingen av ögonbrynen. Ska det vara på det här viset lär jag behöva injicera botox innan årets slut.www.starpulse.com


Another one bites the dust

La familia beslutade sig för att avlägga en kvällsvisit hos mig. Det var trevligt, bortsett från det faktum att jag dansade en vild rumba med skurtrasan i nära två timmar inför deras ankomst. Jag må ha flyttat hemifrån, men har ännu inte skaffat immunitet mot mammas dammdetektorer till ögon.

Vad vi sedan gjorde var att dricka saft, äta kladdkaka och bullar, och när de ändå var stationerade i soffan tvingade jag dem alla att se ett avsnitt av Supernatural. Klarar jag inte av serien på egen hand måste jag passa på när jag har backup.

I'm a sonic boom

Hej kompisar!

Har tillbringat det senaste dygnet djupt inne i de norrländska skogarna, efter att några kantstötta spillror ur det forna S3KUSK beslutat sig för att mat, kultur och umgänge hos Eremiten skulle sitta väl. Mina två veckors isolation må ha gjort mig smått ringrostig vad socialt umgänge anbelangar, men garderad med två chipspåsar gick det alldeles förträffligt.

Här har ni några oförargliga bilder att betrakta:

Sedan lade någon illvillig själ beslag på min arma kamera. Jag avsäger mig allt ansvar för eventuella trauman efter att ha skådat denna bild:


Pork Chop Blues

Jag är en hypokondriker på bättringsväg.

"You name it, I have it" är ett slagord jag kunnat göra skäl för ända sedan Bolibompa var höjdpunkten i tv-tablån. Allteftersom kupstorleken utökades och skrapsår på knäna slutade vara fashionabelt, har dock denna släng av inbillningssjuka avtagits i sin intensitet - även om sjukvårdsrådgivningen förblivit en bokmärkt sida för mig.

Dessvärre är det lätt det är att få återfall, i synnerhet i pandemitider som dessa. Jag har dock försökt stå emot, och alla sinnesintryck innehållades variationer på ordet "svin" har frenetiskt utplånats från minnet. Min vardag har således utgjorts av ett vakuum, fritt från medias domedagsprofetior. För som det så fint heter: ignorance is bliss. Fram tills idag.

Idag vaccinerade jag mig.

Få nu inte villfarelsen att det gjordes av några heroiska skäl, med mänsklighetens bästa i åtanke. Jag hade inte alls planerat att låta någon vass nål orsaka mig skada. Min ignorans skulle låta mig överleva i ett eventuellt grisvälde; det var hur jag resonerade. Tills mamma sa:

"Du borde vaccinera dig. Med tanke på att vi ska till Thailand."

Och då kapitulerade jag snabbare än vad mina nudlar tar att tillaga. För jag har inga som helst planer på att ligga däckad under en palm, medan någon form av muterad influensa sakta gnager i sig mig. Vem sa att jag saknar självbevarelsedrift?tl;dr: Jag har vaccinerat mig mot svininfluensan och är numera oövervinnlig. Bring it.


Baby, I'm restylane gone wrongRegnet smattrar mot fönsterrutorna och jag befinner mig någonstans i gränslandet mellan vemod och vardagsångest. Det är en fin känsla, och jag tangerar inte alls gränsen till att vilja hyvla upp handlederna med ett rivjärn.

Höstmys, men i november månad. Vem kunde tro't.


Trista saker du inte bör läsa, såvida du inte är en stalker och ser det som din livsuppgift att ha koll på mina förehavanden

Beklagar den bristfälliga uppdateringen. Har till synes återfått mitt liv, två veckor efter att förkylningen lamslagit mig.

Idag blev det att avverka några timmar på jobbet. Jag började 16, och det faktum att jag ställde väckaren för att försäkra mig om att jag inte skulle försova mig säger nog en del om min nuvarande dygnsrytm. Även onsdag och torsdag är det tänkt att jag ska bada i mitt anletes svett för att tjäna mitt uppehälle. I like that.

Det har varit bristfälligt med jobb sedan förra schemaperioden nådde sitt slut, och de strödagar jag förhoppningsvis lyckas skrapa ihop framöver lär knappast göra mig rik. Men vet ni vad? Efter den här veckan kommer jag åtminstone ha råd med hyran ytterligare en månad. DET är vad jag kallar ambitioner.

Slick på kinden.

Gratulerar, allas vår hyperaktiva terrier

Även om natten är sent liden, så är det fortfarande den 16 november och därmed Gustavs födelsedag.
Har den äran, bejb, och förtär choklad och vin endast i dekadenta mängder!TormentedSedan något år tillbaka har jag hyst en viss faiblesse för Alex Pettyfers beundransvärda magrutor skådespelartalanger. Att han nu medverkar i en film tillsammans med inte mindre än tre stycken ur Skins-ensemblen (Michelle, Jal, Josh) har därför inte undgått min uppmärksamhet.


Förväntningarna var dock inte särskilt höga när jag beslöt mig för att se Tormented. Blod och vassa tillhyggen har en tendens att reducera mig till en skälvande pöl av mesighet, men mina ninja senses sa mig att detta var en film jag faktiskt vågade se med lyset släckt. Jag hade rätt.

Några noteringar:

- Alldeles för många ur Skins ledde till frontalkrock i hjärnan.
- Alex Pettyfer är förvånansvärt kort.
- Hans hår hade så flottiga kvalitéer att han på egen hand kunnat förse en hamburgerbar med matfett.

Jag rekommenderar den inte. Men om astmatiska spöken är din grej? Go ahead and watch it.


The velocity I'm gathering will knock you downDet här, det är kärlek i sin renaste form. Mwah!


Detta är en ohållbar situation

Mot bättre vetande finner jag mig själv transfixerad framför tv:n, tittandes på Supernatural.

På egen hand. Efter mörkrets inbrott. DET KÄNNS INTE SÅ BRA.

Om jag varit i anslutning till en hjärtmonitor hade den uppvisat detta:

________________________________________________________Så skärrad är jag.


And I'll be on the sidelines, with my hands tied, watching the show

I flera år har jag haft för avsikt att se Supernatural, men det var inte förrän igår kväll jag tog itu med dessa ambitioner. I en mörklagd lägenhet och med förväntningarna vajandes på full mast vräkte jag mig ner i soffan, beredd på lite kvalitetstid med Jensen Ackles. Vad som väntade mig var dock en ytterst traumatisk upplevelse.

Det var nämligen ingen som hade förvarnat mig om att Supernatural skulle vara så läskigt.

Närmare tre timmar tog det innan första avsnittet var avklarat, och däremellan hann jag pausa ett tiotal gånger, tända alla lampor, sänka volymen, uppdatera facebook om mitt prekära tillstånd samt tröstäta i ett försök att lugna nerverna.

Jag gillade Supernatural. Jag vill se det igen. Men jag tror att det fördelaktigen bör ske under dagtid, i sällskap av någon annan så att monstren inte kan ta mig.


Bild

tl;dr: Supernatural var läskigt och jag blundade genom hela avsnittet. Till och med de scener där Jensen Ackles medverkade i.


Whatever rhymes with baby

Dudes. Jag köpte ovaltine igår och var i extas. Det här är själslig njutning paketerad i formen av varm choklad. Trodde jag. I händelsernas efterspel har jag dock omvärderat mig och överväger att bli mentalt frigid, för vet ni vad?

Jag sörplade just i mig en kopp och det råder ingen tvekan om att jag överdoserat mig själv på socker. Saknade nämligen kondenserad mjölk, så jag rörde ner både socker och honung. Och tro mig, det var inte små mängder som krävdes för att uppnå den rätta graden av sötma.

Nu känner jag mig stirrig. Rastlös. Lätt illamående. Men framförallt - hög. Sugar rush.Before the eyes of storytelling girls


bild härifrån


Stomp the yard

Nu. Nu är han igång igen.

Grannen ovanför mig; mannen med förkärlek för svensktoppen, vars fredagsnöje är att trava av och an som en folkilsk kossa med grav övervikt och myror i benen. Jag vill sätta en skälla kring halsen på honom, avfyra ett skott och se honom sätta iväg mot horisonten så fort apostlahästarna bär honom. Då får han göra sig av med all sin överskottsenergi bäst han känner för det.

Nej, men seriöst. Vad sysslar han med? Intervallöpning? Bor man i en etta är utrymmet ytterst begränsat och det krävs inte många vändor innan promenadstråket är utforskat. Ut och rör på dig istället.

Superhappyfuntime

Torsdagen var bra. Ja, alldeles fantastiskt bra om vi ska vara frikostiga med superlativen. Fortfarande med en retsam hosta och tilltäppt näsa som ständiga följeslagare, men inte desto mindre awesome för det.

Morgonen inleddes med ett besök hos tandläkaren, varefter jag följde moder min till civilisationen för att ödsla mina tillgångar på materialistiska ting. När detta utförts med bravur intogs en näringsberikande måltid i form av smördegsinbakad karré med potatisklyftor och pepparsås på Vegas.

Middag tillagades sedan i Skogens utkanter av mamma själv, och tog formen av sukiyaki. (Har jag nämnt att jag är nöjd med den gångna dagen? För det tål att upprepas likt ett religiöst mantra.) Nu väntar jag bara på att hon ska bjuda hem mig på gammal hederlig nudelsoppa, så är mitt liv fulländat.Got my groove on

Klockan närmar sig elva på kvällen och jag uträttar underverk i köket. Livet har återgått till det normala.

Matlagning må inte vara min starkaste sida, men jag har definitivt mina rutiner. Och när hungern slår till i sedvanlig ordning är det bara att hala fram stekpannan och låta matoset leta sig fram genom dörrspringorna i trapphuset. Oavsett tidpunkt.

Intar fotopose...Oh lala.


Hit the heartbrakes

Åhhh. Jag vill bara släppa allt jag har för händerna och kräla på golvet i självömkan. Rulla in under sängen och samla på mig lite dammråttor så har jag samtidigt lyckats städa lite också. Men nej. Nejnejnej. Inandas jag mer damm hostar och nyser jag bara ännu mer, och det finns en gräns för vad denna arma kropp kan uthärda.

Idag trodde jag att jag hade tvättid. Jag ställde alarmet efter det, beordrade Gustav att ringa sitt obligatoriska samtal lite tidigare för att försäkra sig om att jag inte försovit mig. Släpade under mycket andfåddhet iväg tvätten till tvättstugan några byggnader bort, bara för att upptäcka att nej, det var visst imorgon. Shoot.

Och jag tror jag är försenad med att lämna in biblioteksböcker även denna månad. Men jag kan inte bege mig till biblioteket för då faller jag samman i småbitar på vägen dit. Åh åh åhhhh.

Jag hatar onsdagar.


05:05

Hostat och sett True Blood hela natten lång, det är vad jag har sysslat med. Nu är det nog dags att bege sig till sängs. Puss på er.

No sneaky ninja on the prowl

Mina sinnen är helt väck. Inser ni hur frustrerande det är? Jag känner mig som en inkomplett människa, seriously. Hörseln är nedsatt, luktsinnet har tagit semester och smaklökarna har uppenbarligen inte blivit satta för året.

Det är inte så att jag beklagar mig i syfte att söka sympati. Läs dock detta och säg mig sedan - med rent samvete - att era tårkanaler inte satte igång en massproduktion utan dess like.

Jag överkom min bräcklighet, begav mig ut i den gråa verkligheten, inhandlade chips... bara för att inse att jag inte kan känna smaken av dem.

Min världsbild har just rämnat.

Glamophonic, electronic, disco babyEfterhängsen hosta. Försöker skaka av mig den, men det är lättare sagt än gjort. Måste vara någon slags muterad variant, såsom den ständigt kräver uppmärksamhet och påpassning. Apoteket öppnar imorgon och då ska den minsann utdrivas med hostmedicin. Exorcism all the way, baby.

Ny design

Dudes, nu har jag fifflat lite i designen och förhoppningsvis blev det inte en avstickare till fuglytown. Det har inte skett alltför stora förändringar; en småskalig evolution i form av headerbyte är väl det mest anmärkningsvärda.

You like?


Recension av "Uroboros"

Se vad Engberg uppmärksammade mig om! Mitt älskade Diru får sig en bildlig hit and run av en bulldozer i ett äldre nummer av Groove, och jag finner mig själv dubbelvikt av skratt. That's loyalty for you. Den sista meningen ska printas ut och pryda mina väggar. Så mycket kärlek.

Och för att upprätta deras heder (eller kanske bekräfta recensionen, vad vet jag), presenterar jag:


Slow motion, see me let go

Jag är rastlös och less på att enbart vistas inom dessa väggar. Det känns som att jag befinner mig i karantän, vilket på sätt och vis stämmer. Varför måste tillvaron vara så himla grå och miserabel, precis som detta förhatliga nordiska klimat? Ååhhh, frustration. Ta mig härifrån vid dagens slut.


Calling in sick (in reverse)

Om det är något jag finner oerhört plågsamt så är det den där långsamma, rosslande inandningen som föregår en hostattack. Hade det inte varit för tandemhostningen igår med grannen hade jag nog begått någon obetänksam och ack så self-mutilitating act. Skadeglädjen är den enda sanna glädjen, och vetskapen om att mitt lidande delades av någon annan var det enda som höll humöret uppe så där in på småtimmarna.

Att jag var oförmögen att jobba krävdes inget högt intellekt för att inse, så därför ställdes larmet i tid för att jag skulle kunna ringa och sjukanmäla mig för dagen. Dessvärre har jag inget som helst minne av någon larmsignal, och väcktes först 07:10 av ett samtal från jobbet där de undrade var jag höll hus. The shame, the shame att tvingas sjukanmäla sig på så sätt! En desertör i ordets alla bemärkelser, det är vad jag är.

Förlåt, men detta fick mig att dra på mungiporna

Sharon Osbourne om Susan Boyle:

"I like everybody to do well. Even somebody that looks like a slapped arse. God bless her. It's like, 'You go girl'. She does look like a hairy arsehole. She is a lovely lady. You just want to say 'god bless' and here's a Gillette razor."


She killed it with kisses and from it she fledFebern får se sig om efter någon annan stackare att hemsöka, för nu är jag redigt less på att utgöra basen för alla de virus som befolkar denna jord. Imorgon är det heldag på jobbet som gäller och jag har inte för avsikt att kasta in handduken och segna ner i krampaktiga hostattacker. Peppar, peppar...


Nackskott

Nu är det nära att jag självantänder, och denna gång är det inte på grund av feber utan av ohöljt hat gentemot grannarna ovanför. Min avsikt med att skaffa lägenhet var framförallt att få skapa mina egna rutiner - inte att någon annans privatliv skulle inkräkta på mitt och tvinga mig att anpassa mina vanor för att få en något så när dräglig tillvaro.

  • Hur mycket det än går emot er undermåliga genetiska uppsättning - gör åtminstone en liten ansträngning till att vara gracilare när ni går. Jag vill inte behöva oroa mig för att taket ska ramla in vilken sekund som helst. Det finns säkert ett forum för sådant stampande men det är inte i ett lyhört trapphus som detta. Att elefanter kan föra sig med mer värdighet tordes väl säga er något?

  • Jag vet vilken musik jag föredrar att lyssna på, och jag uppskattar inte att nattetid behöva plugga igen öronen med öronproppar för att undgå det oljud som för stunden fallit er i smaken. Dragspelsmedley en vardagseftermiddag? Granne nr 1, du är förlåten. Men ni andra? Jag vill inte bli påtvingad någon annan skit bara för att era musikaliska preferenser skiljer sig från mina. Musik spelar man fördelaktigen för sig själv, era fucktards.

Dagens rant är över. Tack för mig.


Delirious

Nu är jag vaken! Motvilligt förstås, but that's life. Jag somnade vid fem imorse i ett tillstånd av ömsom kyla, ömsom överhettning och vaknade sedan i intervaller för att ringa och avboka alla dagens inplanerade aktiviteter. Min röst var miserabel, vilket på ett ypperligt sätt underströk den inlärda ramsan jagkantyvärrintenärvaraidagpågrundavsjukdom.

Däremellan mottog jag de dagliga samtalen från moder min och Gustav. Här kände jag i mitt sömndruckna tillstånd för att utöva lite ninjamoves, cobra style, genom att endast låta en signal gå fram innan jag blixtsnabbt snörvelkraxade fram ett hallå. Jag har fortfarande ingen aning om varför, men Gustav var onekligen imponerad.

Sedan, om jag inte missminner mig, kom mamma förbi med ett nyligen införskaffat diskställ. Random.

He sealed up the windows so no air gets in

När man som jag ständigt är frusen är det svårt att avgöra vad som egentligen försiggår när den där isande kylan sprider sig genom kroppen - inte förrän lederna ömmade och jag om vartannat skakade av frossbrytningar, kunde jag sluta avfärda det som dålig blodcirkulation.

Hela kvällen har jag känt mig som en desertör; om inte i handling så åtminstone i sinnet. Blicken har hela tiden letat sig i riktning mot lägenheten, och det har inte varit långt till tårarna när minutvisaren tagit allt längre tid på sig i sin framfart. Fem timmar höll jag dock ut och nu befinner jag mig i min säng, alldeles matt och frusen ända in till märgen.

Imorgon har jag synundersökning och någon form av körkortskurs, men sannolikheten för att jag orkar med det är inte särskilt stor. Hoppas dock att de inte debiterar mig trots att jag inte närvarar. Kursen börjar 12 men kontoret har inte telefontid förrän 11, så de kan minsann inte klaga på att man har dålig framförhållning.Couturama

Elle Italia


Jag ska börja jobba om knappt tre timmar, halsen är fortfarande i ett dåligt skick och mitt sätt att kurera mig är att tråna efter fina bilder och klädesplagg. Det känns inte så effektivt.


Rappakalja


"Socialdemokraten och samhällskunskapsläraren Daniel Ådin rör upp känslor i Skellefteå. I en skrivning för gymnasieelever slår han fast att det är den borgerliga regeringens fel att det går så dåligt för Sverige ekonomiskt." -- läs mer här.

Samhällsläraren som aldrig hymlat om sin politiska ståndpunkt, eller vad säger ni, mina fellow klasskamrater? Jag är inte alls särskilt politiskt insatt, men är klarsynt nog att inse när någon försöker slå i mig myter i vad som utges vara ett neutralt lärocenter.


He's got two left feet and he bites my moves

Eddy & Crue


I'm not gonna teach your boyfriend how to dance with you

Om en taggtråd och en elvisp hade avlat ett kärleksbarn och denne beslutat sig för att löpa amok, hade min hals kunna vara ett direkt resultat av dess vildsinta framfart. Smärtan är obeskrivlig, och jag har tvingats ditcha såväl arbete som tandläkartid och influensevaccination till förmån för att vila upp mig. Produktivitetsnivån är låg.

RSS 2.0