Bibliophilia

God morgon! Kväll? Natt? Jag har en tendens att vända på dygnsrytmen och nu har det skett igen. Klockan är halv fyra på eftermiddagen och jag som just har vaknat försöker skaka av mig känslan av desorientering. Allt är lite huller om buller (och då syftar jag inte bara på min oförmåga att hålla kaoset här inne ner till ett minimum).

Jag dyrkar långa sovmorgnar, men det här är nog att ta det till det extrema. Men vet ni vad? Den här gången var det definitivt värt det! Sedan gårdagskvällen har jag ett mindre bibliotek liggandes på datorn och även om mina giriga fingrar inte kan hålla i dem i detta format så slukar ögonen glupskt i sig innehållet. Jag kunde inte slita mig från datorn förrän klockan närmade sig halv tio på morgonen...

Är alldeles salig nu. Åh, vad jag saknar att läsa. Hardcore eskapism <3

All the gold and the guns in the world

Trots ett evinnerligt cruisande i nätbutikerna kan jag för mitt liv inte finna någon Nikon D90 (enbart kamerahus) för dryga 6000 svenskimporterade trädkronor. Fastän jag med mina närsynta ögon skådade detta himmelska pris så sent som igår tycks det ha utplånats från eterns medvetande. Höjden av frustration.

Det enda återstående alternativet är väl att pallra sig iväg till Solbacken för personligt investigerande. Men jag har varit dit så ofta på sistone och återvänt lika tomhänt som jag kom dit, och betvivlar därför att Stefan vill agera chaufför igen bara för att jag känner mig nyckfull. Jag vet ju inte ens om jag kan/vill/borde köpa kameran.


Skräckscenario

Det finns saker du aldrig vill uppleva. Syner du inte vill se. Ord du inte var menad att höra. Men likväl drar du en nitlott i livets stora tombola och finner dig själv i ett läge där döden är din enda färdkamrat. Jag står här idag som en överlevare och är redo att förtälja världen min historia.När: strax efter lunchtid
Var: på en parkeringsplats, in the close confinement av en övningskörningsbil
Hur: i form av en traumatiserande monolog framförd av körskoleläraren

"Om du undrar vad det är jag har på händerna så är det inte smuts. Det är blod.
Jag blödde nämligen galet mycket näsblod för bara en stund sedan.
Börjar det om igen får du säga till mig; jag känner det inte själv eftersom jag är rejält förkyld."

Behöver jag nämna att jag tvingades uppbåda fem adrenalinjunkies sammanlagda livsförbrukning av viljestyrka för att inte i vild panik slänga mig mot bildörren, springa ut i kylan till närmaste apotek och tömma deras lager av desinfektionsmedel?

Facebook says it all


En kort summering av det gångna året. Tämligen ångestfyllt att läsa statusuppdateringarna från maj/juni och tvingas återuppleva den rådande skolstressen. Förstå den lättnad (läs: eufori) jag känner över att ha lagt detta bakom mig! Gymnasietiden vill säga; vete tusan vad som väntar mig i skolväg senare i livet.

Rapport från vildmarken & some mango lovin'

Hallå där, mina stingsliga honungsbin! Hemkomna från en mödosam arbetsdag? För min del återstår ytterligare tre timmars badande i mitt anletes svett innan jag slutligen kan kyssa dörren till omklädningsrummet farväl. Just nu befinner jag mig dock hemma på rast och sysselsätter mig själv genom att mumsa på en burk konserverad mango. Love it.Mango är seriöst ett av naturens största underverk. Men då ska det vara den riktiga, färska varan. Saknar de lata dagarna på altanen i Thailand, då man kunde få lillebror att palla ett mangoträd bara man sålde en tillräckligt stor bit av sin själ. Fast som pseudo-buddhist är jag ju inte född med en sådan, så det kanske var jag som gick vinnande ur dealen trots allt. HAHA.

Never come between a man and his bag in box
Rituell parningsdans runt imaginär julgran.

Such great heights

Att telefonera med någon som flertalet timmar tidigare frenetiskt vinkat farväl till nykterhetens förlovade land, försedd med ett diagonalt leende och korsögd blick, är något som är få förunnat. Jag känner att mitt privatliv inkräktats å det grövsta mig alldeles tårögd som inbjudits till denna intima förbindelse.

Ses senare under dagen!

 


Julafton 2009

Igår var det julafton, vilket förmodligen inte undgick någon. Skulle det dock finnas några tvivlare där ute i kylan så har jag här bevis på att spektaklet faktiskt ägde rum:
En kris av stora proportioner

Jag är i upplösningstillstånd. Med rätta. Det här är sådant som får storslagna imperium att rämna med samma lätthet som en glasstrut när den utsätts för intensivt solsken. Serious shit, homies! Jag har vankat av och an ända sedan jag slutade mitt arbetspass och är inte ett steg närmare en tillfredsställande lösning.

Problemet? Min redan oanseliga uppsättning av boobies tycks ha krympt och jag saknar klädsel för såväl annandagen som nyårsafton.


Skamsen bekännelse

Timme ut och timme in, oavbrutet. Det har fått fortgå i närmare två veckors tid nu och jag står lika rådlös till varför jag låter det ske. Ibland inträffar sådant som står ovan alla rationella förklaringar och jag tror definitivt att detta är en av dessa fenomen.

 

Två låtar som jag instinktivt ogillat, men som numera går på repeat i mitt spartanska hushåll. What's up with that? Om någon vill vara vänlig och hjälpa mig ur denna destruktiva bana skulle jag vara er evigt tacksam.

 

 

 

 

Alltså, jag tycker att de är bra?!


How does the sun even fit in the sky?

Good morning / Good night.


Med licens att döda

src: butdoesitfloat


Efter två månader på grönbete har jag åter drivits in i slakthuset som övningsförare. Mammas dom är hård och går ej att överklaga, ty körkortet ska vara i min hand innan februari månad om jag någonsin vill skåda solsken igen. Att inhandla ett begagnat kort i suspeka gatuhörn är uteslutet.

Det kan tilläggas att jag är i opposition till detta smått odemokratiska beslut. Jag gör dock det bästa av situationen och agerar despotisk maktinnehavare som följd av min plats bakom ratten (full radiokontroll!). När domedagen närmar sig får man helt enkelt finna glädje i de små tingen i livet.

Glasögonorm
[ ] Ja
[ ] Nej
[/] Kanske

Open letter to Prince NuadaFör din skull är jag beredd att avsäga mig titeln som Mrs Bruce Wayne.

Jag må ha bristande kunskaper vad gäller krigsföring (med en pincett i vapenarsenalen har ögonbrynsplockning varit det närmaste jag kommit en blodsutgjutelse), så positionen som assisterande härförare får du tillsätta någon annan med. Dock är jag en förtjusande galjonsfigur och skulle komplementera din bleka uppenbarelse alldeles utmärkt.

Call me, baby. Anytime.


You're a nobody until Google loves you

Jag kände mig smått narcissistisk så här på fredagskvällen och beslutade mig för att googla mitt fullständiga namn. Vad jag väntade mig var hundratals fanclubs dedikerade till mitt namn, men synen som mötte mig var dessvärre allt annat än upplyftande.

"Inga matchande dokument"

Sitter här och känner mig rätt ofullständig just nu. Granskar mina lemmar och konstaterar med en uppgiven suck att allt nog bara är en illusion, för om inte google innehar några matchande sökresultat - innebär det ens att jag existerar då?

Cut Throat Freak Show

Jag kan inte förstå hur en och samma person kan få jobba hela fem dagar under årets näst sista storhelg. I synnerhet inte när det månaden igenom lytt att inga jobb finns tillgängliga för vikarierna denna jul närhelst frågan kommit på tal.

Som timvikarie kan man inte förvänta sig att  rättvisa ska vara ledordet när det kommer till tilldelningen av jobb, men en viss tillstymmelse till urskiljning hade varit att föredra denna gång.

Life in an igloo

Det är kallt, compadres! Jag tror temperaturen här ligger kring 20-25 minusgrader för tillfället och det är nog för att jag ska känna mig underlägsen i kampen om ultimat koolhet. För att inte tala om Skogens utkanter där det enligt mammas utsago var närmare 35 minus imorse, what's up with that? Jag må enbart vara en glad amatör inom väderleksprognoser, men en kyla som denna kan inte gynna NÅGON.

Dagens mest dramatiska ögonblick tordes för övrigt ha varit då jag på jobbet blev ombedd att göra havregrynsvälling. Jag må kunna mycket, men det där är definitivt ett konststycke som inte finns på min repertoar. Första försöket underkändes, och när det inte hjälpte att hastigt googla recept var jag tvungen att be en av de mer rutinerade på jobbet att ta över. HAHA. I fail in life.

Fyrtiogradig resfeber


Jag håller på att förgås av längtan. Det är nu den riktiga nedräkningen börjar!

Nu har jag klippt mig!Kände att det där med svedda hårtoppar; det var nog inte så fashionabelt, och beslutade mig för att åtgärda det genom att boka klipptid. En handlingens kvinna, det är vad jag är! Resultatet är inget att hurra över men jag tror jag kan leva med det.


If I should fall from grace

Faaan. Jag trampade snett på grund av en sko som låg och drällde i hallen. Foten vek sig under mig och jag störtade ögonblickligen mot golvet med hängivenheten hos en kamikazeflygare. Har med möda lyckats kravla mig till soffan och ligger nu här och beklagar mig i min ensamhet.

Fyfan vad ont det gör; en slags pulserande smärta på yttersidan som vägrar avta. Håller för tillfället en iskub mot min arma fot (dåligt om resurser här...), men vad mer kan jag göra för att lindra smärtan?

Det är så typiskt, alltså. Jag inhandlar ett par skor som med mina mått är farofyllt höga, och har sedan all världens tillfällen till att falla huvudstupa när jag vinglar omkring i dem. Men det är först när de åkt av fötterna som de verkligen utgör en hälsofara. 

 


Pocket full of sunshine

Det snöar ute, jag sitter inne. I lägenheten alltså, befinner mig inte på någon frihetsberövande institution. Glasögonen vinglar på näsroten, jag sörplar i mig skållhet ovaltine och första avsnittet av Nurse Jackie spelas upp på tvskärmen.

Life's good.

Either way, I'll break your heart someday

Åh, kompis. Rygg- och axelparti värker så fruktansvärt mycket och det värsta är att det är helt självförvållat. Jag fann mig nämligen en märklig mekanism på jobbet häromdagen och var naturligtvis inte sen att fingra på den. Hade visserligen sett den förut, men antagit att det var en defibrillator som hamnat på villovägar i hemtjänstens lokaler.

När det sedan visade sig vara en massageapparat (att jag aldrig lär mig...) visste min glädje inga gränser. Instruktionerna jag fick var simpla: placera apparaten mot väggen, varefter du stödjer dig mot den med ryggen. Beroende på hur mycket tryck som appliceras masserar den sedan i varierande grader av hårdhet.

Sagt och gjort. Det var inte möjligt att fallerera här, inte. Grejen är bara den att jag aldrig lärt mig det där med måttlighet, så jag var dessvärre på den som en golddigger som vädrat sig till ett miljonarv. Det var hårt. Det var närgånget. Och idag lider jag av sviterna.

Aaaaj.

Bada i min strålglans

Hahahaha. An oldie, but goodie.
Jag har alltid vetat hur man fångar uppmärksamhet.

Dagens insikt

Jag kan utan omsvep konstatera att jag aldrig någonsin kommer att kunna lära mig thailändska igen. Min tunga slår intrikata knutar på sig själv i försök till att efterhärma detta språk, och mig veterligen har det aldrig varit något attribut att eftersträva. A ninja never gives up, men i detta fall överväger jag att göra en walk over... såvida jag inte lär mig dessa oh, så essentiella fraser:

 


För tillfället känns det dock som att jag skulle kunna röna större språkliga framgångar inom obskyra dialekter såsom bondska. Tragiskt, men he gäll int annä.

Hot fudge

Jag är 19 år fyllda. Subtraherar du det med 15 har du min mentala ålder. Moder min och övrig familj kan testamentera om vikten av att hålla mig under uppsikt när vi befinner oss på allmänna utrymmen.

Om ni har planer på att spatsera in på den lokala OK Q8-stationen med siktet inställt på att finna finessrika prylar, hörsamma då mitt råd:

Detta är inte en massageboll. Låt inte din klåfingrighet fresta dig till att prova apparaturen, i synnerhet inte om den är i nära anslutning till ditt hår. Det är nämligen en tändare, för ett swooshande läte och som namnet antyder används det till att antända saker och ting.

Jag vet det av egen erfarenhet. Kom nämligen i underfund med detta när jag mycket hastigt och lustigt satte eld på mitt hår inne på bensinstationen.

Så här ser den riktiga prylen ut. Jag hävdar dock fortfarande att massageboll är i singular och jag därmed inte begått något misstag tekniskt sett. Nu vet ni för övrigt varför den ljuva doften av bränt hår legat över OK-butiken sedan klockan 19.00 ikväll.

Hej, jag heter Siri och jag inser nackdelarna med att jobba helg när mina grannar har ett socialt liv och inte räds att visa det

Käre Buddha,

säg att grannarna inte ska ha en tillställning av det festliga och höggljudda slaget ikväll. Att de kepsförsedda typerna med oartikulerade läten som slog i trappräckena på sin väg upp inte är here to stay. Att jag ska få en ostörd natt av sömn utan öronpropparna ipluggade.

Tack på förhand.

/Din tillgivnaste avfälling.
EDIT: Jag insåg just att det stundar luciavaka. Damnit.

Tom Kha Gai


Är mycket tillfreds med mammas tillfälliga insats som min personliga lunchlådefixare, för med sin kulinariska expertis har hon än en gång räddat mig från skörbjuggens klor. Bravo! säger jag och utnämner henne till en första gradens hjälte på matlagningens slagfält.

Tom kha gai
är, för er som inte vet, en soppa bestående av bland annat kyckling, kokosmjölk, limeblad och citrongräs. De ärrade veteranerna tenderar dessutom ösa i mängder av chili, men jag är alldeles för vek för sådana fasoner. Definitivt en av mina absoluta favoriträtter!


Ambitionsnivån är inte hög ikväll

När denna vecka nått sitt slut innebär det att jag under de sju gångna dagarna tillbringat lika många timmar på jobbet som under hela förra månaden. Vet inte om det ska ses som fattigt eller beundransvärt, men det säger en hel del om den ovissa tillvaron som timvikarie.

Efter mina sedvanligt hjältemodiga insatser på jobbet känner jag mig dock totalt mörbultad. Sneglar ideligen mot sängen i väntan på att klockan ska slå åtta, så att det ska bli acceptabelt för mig att krypa under täcket. Sist jag befann mig omstoppad innan spöktimmen inleddes måste ha varit under grundskoletiden, men jag antar att det är dags att återinföra gamla vanor. Annars lär jag tillbringa återstoden av mitt liv i ett konstant zombieliknande tillstånd.


Godmorgon

Jag vill kura ihop under täcket och sova som om det inte vore någon morgondag, men dessvärre ser planerna för dagen inte riktigt ut på detta vis. 7-16 & 18-21 lyder arbetstiderna. Mastodontdag! Möjligtvis går jag hem under middagsrastens två timmar, annars stannar jag kvar på plats och tar mig världens längsta powernap.

Gnager på en banan och stjälper i mig ett glas vatten nu. Inte mums. Jag kommer att falla ner död av hunger inom en timme om jag känner mig själv rätt.

Mad splat

Mitt dåliga humör har släpat hit sitt bohag och verkar bli permanent inneboende. Ett enskilt beslut fattat av någon med agg gentemot mig, men jag uthärdar detta intrång och drömmer om en ljusare vardag.

Har tvättat kläder ikväll och det är helt seriöst ett evighetsprojekt. Jag hatar den här tvättstugan. Inte enbart för att tvättmaskinen tycks ha en tidsuppfattning av en annan värld, utan även för att tortyrkammaren i fråga är beläget flertalet trappor och hus bort. Jag har inte konditionen för det här.

Nu tordes sista maskinen vara klar. Finally.

Världsordningen återställd


Krissituation!

Mitt redan blygsamma förråd med ris är nu ekande tomt och jag står rådvill. Vem hade trott att jag skulle behöva en beredskapsplan inför en katastrof av dessa proportioner?

Jag har makaroner, men makaroner är för mesar så det kan jag givetvis inte äta. Några nudelpaket finns. Synd bara att jag på sistone utvecklat en viss avsmak för dessa slemtrådar (överdosering har en tendens att resultera i detta har jag noterat).

Åhhhh. Fan också.


MAKELOVETOTHECAMERAThis is what I'd call... a masterpiece.


Dirt is so last yearHallå, vad tror ni om detta då? Kommer det att höjas; om inte till skyarna så åtminstone upp till gardinstängerna?

Jag är inte förfaren inom de språk hudprodukter tenderar att omge sig med, så utgångspunkten här är i princip densamma som för en blind dude med tatuerarambitioner. Det ska bli intressant att skåda resultatet.


I've got some cookies from our junk food run

Pasta al carne den 19e, yo.
Sedan ska vi hoppa på din balkong.


Om gamla människor, fika och håriga djur

Något jag under min levnadstid kommit att inse är att om det är något mor- och farföräldrar är alldeles förträffliga på så är det att göda upp sina barnbarn med fika. Behöver jag någonsin tillgodose sötsuget är det bara att svänga in hos dem och raida skafferiet (hos farmor och farfar alltså; till mormor är det lite mer problematiskt att göra en impulsiv drive by med tanke på hennes geografiska läge).

Hursomhelst, igår var vi och besökte de förstnämnda och deras skara av fyrbenta vänner. Medan min mamma är den som tvingats ta till allehanda preparat för att klara av djur av det hårigare slaget, har jag själv aldrig haft några problem med allergi. Åtminstone inte förrän nu och det suger. Det gick förvisso bra under vistelsen där, men på hemväg var det som om jag förvandlats till en 70åring med nikotinfingrar och rosslande hals.

Det, mina vänner, är inte önskvärt och gör mig ledsen i ögat.


Här har vi för övrigt tre varelser med frodig hårväxt. Min brors skatbo har sedan länge levt på nåder, och det dröjer inte länge förrän mamma halar fram rakapparaten och utövar sina privilegier som familjens självutnämnda diktator.


With monopoly money we'll be buying the funny farm

Mina påsar under ögonen stupar brantare än Grand Canyon, och med tanke på att jag sovit mindre än 4 timmar i natt är det inte undra på. Nu avser jag dock ge hjärnkontoret ledigt för dagen och istället ägna mig åt något mindre krävande, men ack så underhållande. Glee all the way, baby!


Ibland gör man rätt, ibland failar man big time

Klockan 01:50 i natt befann jag mig utanför vårdcentralen, redo att inleda arbetsdagen.

Jag hade missbedömt tiden med 5 timmar.

Hur lyckas man med den bedriften...?


Can't hang my tears out to dry

Höstrusket är borta och i dess ställe finns nu ett decimetertjockt kokaintäcke. Med andra ord - snö så långt ett öga med fullgod syn kan nå. Då jag för länge sedan lämnat det stadie (läs: barndomen) där snö var en av komponenterna till ultimat lycka, känner jag mig lite kluven beträffande detta fenomen.

Å ena sidan gör den bitande kylan att min hy flagnar som en husfasad från 1700-talet. Jag är som en ständigt skinnömsande orm and that's not hot. Å andra sidan upplevs inte mörkret som lika kompakt och nedtyngande, med följden att behovet av att knapra antidepressiva inte är lika stort.

The verdict's still out.

Sirres guide till självhjälp 101Vägen till själslig fulländning är inte så strapatsrik som man skulle kunna tro.
Navigera dig fram till den lokala matvarubutiken, och du ska se att 75% av resan är avklarad. Hur den fortsatta färden kommer att te sig avgörs av din förmåga att fatta välgrundade beslut. OLW eller Estrella - det är den existentiella frågan de lärde tvistats länge kring.

Jag sänder er mina lyckönskningar.


RSS 2.0